Welcome to MrInsouciant.blogspot.com. Feel free to FOLLOW us. 1 Click on each and every Ad's will make me HAPPY. THANK YOU :)
TINGGALKAN URL BLOG ANDA DI SINI, MR INSOUCIANT AKAN DATANG MELAWAT BLOG ANDA SATU PER SATU

Sunday, 26 January 2014

Jom Menabung Dengan 8Share.com


Helloooo Insoucianter ! yes, disebabkan awak singgah dan baca blog Mr Insouciant maka kami nak panggil siapa-siapa saja ya ng datang/singgah/kunjung/follow blog kami sebagai "INSOUCIANTER" :)

OK, berbalik kepada tajuk. Mungkin ada yang tak tahu dan tertanya-tanya "apa tu 8Share.com?" "Dia macam Nuffnang & Churp-Churp ke?" "Nak buat macam mana?" "Kena bayar tak kalau masuk/daftar?" dan soalan-soalan yang semusim dengannya.. So Entry kali ni MI akan jelaskan tentang 8Share.com dan ajar korang dapat DUIT!! Eh? Tepuk tanganlah sikit dapat duit ni, IHIKS Joking2 ;D
Selain Nuffnang, Churp-churp, HeartBeat, 8Share.com ni pun salah satu "tabung" kalau dalam bahasa budak2 bloggers. Cakap banyak pun tak guna kan kalau korang tak tengok sendiri macam manakah rupa 8Share ni. Dah alang-alang korang nak tengok baik korang sign terus je senang sikit MI nak ajar nanti.. Insoucianters boleh Sign Up kat >SINI< *Free!!
Bila korang dah sing up dan dah selesai semua benda, Now Let's Start The Game! Eh ? hehee .. Jom3!
Inilah rupa DASHBOARD 8Share korang lepas sing up & untuk iklankan dan dapat duit korang pergi dekat SPECIALS dekat atas tu.


Bila korang dah klik SPECIALS dekat bawah tu korang boleh nampak Iklan-iklan yang korang boleh iklankan dekat blog, Twitter, Facebook, Linkedin & Google+ .. Dan korang harus IDENTIFY betul2 sebab dia ada dua jenis iklan iaitu iklan untuk dapat duit per unique visits and satu lagu BP( Bonus points). So kalau korang nak dapat duit iklankan lah yang ada tulis "RM10 rewards for you" jangan pilih "50 BP for you to share this" ok?? Clear? 


Dah klik kat iklan yang korang nak iklankan tu?? Make sure dia keluar lebih kurang macam ni ada tulis "RM10 rewards for you"

Dah? ada macam tu ?? BAGUS !!

Now untuk amik link untuk korang iklankan dekat blog dan sebagainya, dia ada bagi pilihan sorry MI malas nak type.. korang terus scroll ke step yang ke 3. Untuk amik link nak post dekat Entry blog atau mana2 yang korang suka Click "Share On Twitter"


Bila korang dah klik, dia akan kluar macam ni.. Dan korang terus Copy link dia kat belakang tu dan boleh share ..


*** Bila korang dah copy tu, korang share or iklankan lah dekat mana2 yang korang nak.. Nak letak dekat EntryPost blog korang pun boleh, mengikut kreativiti masing-masing..

Nak tahu macam mane ?? Ok korang boleh Klik >SINI<
Oppss! hehee, tersilap, Klik >SINI<


Pssst! Sebenarnya tulah salah satu cara yang korang boleh gunakan.. HEHE sorry, MI just nak tunjuk contoh jee :D

So Apa lagi jom la SIGN UP 8Share SEKARANG !!! *klik Banner dibawah untuk sign up*

That's all for now. See ya!
TOLONG CLICK BANNER DIBAWAH ~
HELP ME CLICK THE BANNER BELOW, PLEASEE~ 
THANK YOU :)

2 comments:

  1. salam kenal.. singgah dan follow di sini.. tak pernah lagi mendaftar 8 share.. bagus entri ini..

    ReplyDelete
  2. salam kenal :) OK, glad to hear that ..thank u, will followback later ;)

    ReplyDelete