Welcome to MrInsouciant.blogspot.com. Feel free to FOLLOW us. 1 Click on each and every Ad's will make me HAPPY. THANK YOU :)
TINGGALKAN URL BLOG ANDA DI SINI, MR INSOUCIANT AKAN DATANG MELAWAT BLOG ANDA SATU PER SATU

Thursday, 6 February 2014

Top Status Facebook Yang Sangat Meluat

"FACEBOOK", Benda yg hari-hari kita dok hadap, setiap masa kita nak check, setiap saat kita nak jenguk. Tapi bagi MI sekarang ni FB dah boring tak macam dulu-dulu first time main memang 24/7 nak online. Sekarang, kalau tak check sehari pun tak kisah. Di FACEBOOK kita boleh berkomunikasi dengan orang diseluruh dunia. Dalam banyak-banyak Freinds yang kita ada tu mesti ada yang suka UPDATE STATUS. Sekejap-sekejap update, boleh dikatakan setiap saat pun nak update. Entry kali ni MI nak share diantara Top Status Facebook Yang Sangat Meluat yang MI nampak diwall MI. 
MI gerenti mesti ramai terasa apabila terbaca ayat2 di bawah. MI sendiri pon ada terasa gak tapi siket tak banyak.. Hahhaha.Banyak gila status yang unsur meluat ni. Korang cuba lah baca..

Sebelum tu Tolong Klik >SINI< >SINI< dan >SINI<
*tunggu LOAD sampai habis kay? THANK YOU!


Top Status Facebook Yang Sangat Meluat


1. Check in kat hospital siap snap gambar sambil ayat sendu2 suruh doakan anak, suami and banyak lagi.. padahal nak bagitau check in kat Prince Court Hospital… pesakit pun cuma demam manja2 je.. Kata lah warded kat GH, mati hidup balik takkan ‘check in’ status fb kan.. huhu

2. Snap gambar anak dalam umah dengan caption ‘alahai anak mama ni bla bla bla…’.. padahal nak tunjuk sofa, tv or perabot baru yg jadi objek latar belakangnya.. Yerla kalau tak buat macam tu orang tak tau kan.. Takkan semua orang nak jemput datang rumah..

3. Syukur tak henti2.. ‘Alhamdulillah rezeki yang semakin melimpah ruah, makin masyukk..bla bla bla’.. Alhamdulillah itu dan ini.. padahal nak orang tau betapa mewah atau kayanyer dia sekarang (sebenarnyer takde pun).. Kalau ikhlas nak bersyukur, terus lah sujud kepada Allah swt.. sesungguhnya Allah itu ada dimana2.. tak perlu guna fesbuk sebagai orang tengah!!

4. Tangkap pic dalam kereta…eh pastinyer kena nampak stereng sekali.. Caption, biasala.. ‘Ala jam la jalan… gud morning semua.. letih la hari ni.. dan sebagainya’ Padahal nak tunjuk lambang kat stereng kereta tu.. Hello kalau bawak Lamborghini ke Porche ke ok la.. Setakat Honda, Toyota, Nissan dan yang sewaktu dengannya, rentikanlah dik !

5. Check in kat shopping mall dengan status ‘shopping untuk hilangkan stress’ atau ‘ahhh hari2 shopping, abes la duit i..’ atau ‘hmm I kalau bershopping mcm ni la..susah nak berhenti’… hahaha kelakar kan.. sebenarnya nak bagitau orang lain yang dia banyak duit boleh shopping hari-hari. Ade yang jenis siap snap gambo paper bag lagi, nak tayang brand.. nak lagi parah siap snap tanda harga.. kalau gitu sah lah, korang ade penyakit ‘CULTURE SHOCK’ !

6. 24 hours duk update pasal anak dia.. anak dia la paling cerdik, anak dia la paling comey.. mcm orang lain takde anak.. takpun sibuk update pasal Laki dia.. Laki dia la yang paling kaya, laki dia la yang paling loving, laki dia itu laki dia ini.. hmm yunk memangla itu facebook awak, tapi awak bukan Kate Middleton atau Diva Siti Nurhaliza. Orang tanak tau setiap inci pasal keluarga awak!!

7. Tangkap pic sendiri (mulut biasala muncung, herot segala bagai), dengan caption ‘muka tanpa mekap..mata panda letih tak cukup tdo bla bla bla…’ dengan harapan ade la orang lain komen.. “eh u still nampak comel la.. nampak muda la dari umur sebenar dan sewaktu dengannya” hmm.. lu pikir la sendiri..


Nota : MI percaya pasti ramai terasa punya ni. kihkih. Ni pon MI copy malas nak type.. wakakakka. Apa pendapat korang ? ada nak tambah lagi ? Sila komen

That's all for now. See ya!
TOLONG CLICK BANNER DIBAWAH ~
HELP ME CLICK THE BANNER BELOW, PLEASEE~ 
THANK YOU :)


2 comments:

  1. hahaha. . betul sgt ! paling nyampah tangkap gambar then caption "saya tak cantik macam awak-awak semua blablablablaaa... rasa nak kunyah hidup2 org macam tu. hahahahaha.

    ReplyDelete
  2. hahahahaa...thumbs up!!!! mohon terasa semua yee....kikikikii

    ReplyDelete