Welcome to MrInsouciant.blogspot.com. Feel free to FOLLOW us. 1 Click on each and every Ad's will make me HAPPY. THANK YOU :)
TINGGALKAN URL BLOG ANDA DI SINI, MR INSOUCIANT AKAN DATANG MELAWAT BLOG ANDA SATU PER SATU

Sunday, 26 January 2014

Jom Menabung Dengan 8Share.com


Helloooo Insoucianter ! yes, disebabkan awak singgah dan baca blog Mr Insouciant maka kami nak panggil siapa-siapa saja ya ng datang/singgah/kunjung/follow blog kami sebagai "INSOUCIANTER" :)

OK, berbalik kepada tajuk. Mungkin ada yang tak tahu dan tertanya-tanya "apa tu 8Share.com?" "Dia macam Nuffnang & Churp-Churp ke?" "Nak buat macam mana?" "Kena bayar tak kalau masuk/daftar?" dan soalan-soalan yang semusim dengannya.. So Entry kali ni MI akan jelaskan tentang 8Share.com dan ajar korang dapat DUIT!! Eh? Tepuk tanganlah sikit dapat duit ni, IHIKS Joking2 ;D
Selain Nuffnang, Churp-churp, HeartBeat, 8Share.com ni pun salah satu "tabung" kalau dalam bahasa budak2 bloggers. Cakap banyak pun tak guna kan kalau korang tak tengok sendiri macam manakah rupa 8Share ni. Dah alang-alang korang nak tengok baik korang sign terus je senang sikit MI nak ajar nanti.. Insoucianters boleh Sign Up kat >SINI< *Free!!
Bila korang dah sing up dan dah selesai semua benda, Now Let's Start The Game! Eh ? hehee .. Jom3!
Inilah rupa DASHBOARD 8Share korang lepas sing up & untuk iklankan dan dapat duit korang pergi dekat SPECIALS dekat atas tu.


Bila korang dah klik SPECIALS dekat bawah tu korang boleh nampak Iklan-iklan yang korang boleh iklankan dekat blog, Twitter, Facebook, Linkedin & Google+ .. Dan korang harus IDENTIFY betul2 sebab dia ada dua jenis iklan iaitu iklan untuk dapat duit per unique visits and satu lagu BP( Bonus points). So kalau korang nak dapat duit iklankan lah yang ada tulis "RM10 rewards for you" jangan pilih "50 BP for you to share this" ok?? Clear? 


Dah klik kat iklan yang korang nak iklankan tu?? Make sure dia keluar lebih kurang macam ni ada tulis "RM10 rewards for you"

Dah? ada macam tu ?? BAGUS !!

Now untuk amik link untuk korang iklankan dekat blog dan sebagainya, dia ada bagi pilihan sorry MI malas nak type.. korang terus scroll ke step yang ke 3. Untuk amik link nak post dekat Entry blog atau mana2 yang korang suka Click "Share On Twitter"


Bila korang dah klik, dia akan kluar macam ni.. Dan korang terus Copy link dia kat belakang tu dan boleh share ..


*** Bila korang dah copy tu, korang share or iklankan lah dekat mana2 yang korang nak.. Nak letak dekat EntryPost blog korang pun boleh, mengikut kreativiti masing-masing..

Nak tahu macam mane ?? Ok korang boleh Klik >SINI<
Oppss! hehee, tersilap, Klik >SINI<


Pssst! Sebenarnya tulah salah satu cara yang korang boleh gunakan.. HEHE sorry, MI just nak tunjuk contoh jee :D

So Apa lagi jom la SIGN UP 8Share SEKARANG !!! *klik Banner dibawah untuk sign up*

That's all for now. See ya!
TOLONG CLICK BANNER DIBAWAH ~
HELP ME CLICK THE BANNER BELOW, PLEASEE~ 
THANK YOU :)

TIPS-TIPS Nampak Muda Sentiasa

Hai hai haiiii =) Apa ?? tak Sabar nak tahu ? Rilek2 sabar jangan gelojoh, tak lari kemana pon benda ni kakak-kakak, abang-abang oii ;) Sebelum MI bagi tips, meh nak minta tolong sikit tolong klikkan dekat >SINI< tunggu sampai dia load sampai habis taww , Thankss :D
Ok, Bercakap pasal nak nampak muda ni, siapa yang tak ndak kelihatan muda sentiasa kann?? Tips-tips yg MI bakal war-warkan kat bawah ni nanti boleh dipraktikan tanpa mengeluarkan ONGKOS ataupun WANG yang besar. Ok, siapa tak sabar nak tahu angkat hidung sikit!! HEHE, gurau-gurau ..
DAN TIPS-TIPS NYA ADALAH

 Tukar nama pada 'MUDA', tak kira korang tu laki atau perempuan. Mesti korang akan sentiasa dipanggil muda WALAUPUN dah tua gayut dah.

 Berkawan dengan orang-orang yang lebih tua. Maka korang akan sentiasa nampak lebih muda dalam kelompok warga tua berkenaan.

 Berkahwin dengan pasangan yang lebih muda berkali ganda daripada korang, otomatik orang ramai akan mengatakan korang ni orang tua tapi berhati muda.

 Sentiasa mengikut perkembangan fesyen. Kalau orang tak berapa kenal mungkin ingat korang nampak tua tua dari usia maknanya dah berjaya le tu. Kira orang ingat usia muda tapi nampak tua, tak kisah la kan .

 Pakai seluar-jaket satu suit kulit pastu pakai helmet fullface. Naik motor besar. Perghh .. awek-awek boleh berkerumun kat korang tuh. Syaratnya jangan bukak helmet tu sudahlah.

 Berkawan melalui internet.. Sapa-sapa pun tak tahu korang ni dah tua renta kedut seribupun tapi takyahlah ngengada nak berjumpa-jumpa.

 Ok, itu sajalah tips-tips yang MI boleh bagi. Berkesan bukan? NGEH2 (Jangan marah ye)...
That's all for now. See ya!

Kepada Bloggers2 or Siapa2pun saja yang nak tambahkan pendapatan atau duit poket korang boleh Klik & Sign up di banner bawah ni ya!

Saturday, 25 January 2014

6 Cara INSTANT Mengeringkan Pakaian


Alamak!! Cuaca tadi terang, Sekarang ni nampak macam dah nak hujan la... Guruh berbunyi sana-sini. Pakaian uolls pulak masih basah lagi. Jangan risau, lakukan tips-tips yang akan Mr. Insouciant tunjukkan ni. Dijamin pakaian uolls akan kering dengan lebih INSTANT katanyerr.. 
Ok sebelum tu tolong klik >SINI< tunggu sampai habis Load dulu yer, Dah? 
Ok sambung balik, bersoraklah skett nak bagi tips nih !!  HEHE, gurau-gurau ...

 First of all (amboih cakap belanda uolls) HEHE ... Ok, Kutip pakaian2 korang yang basah dan bawa ke garaj kereta. Apa yang korang perlukan ialah hidupkan enjin kereta korang dan biarkan enjinnya panas mendidih. Kemudian bentangkan pakaian korang selai demi selai di atas enjin kereta dan biarkan beberapa ketika. Sambil menunggu ianya kering, korang bolehla gi tengok citer korea, SINETRON mahupun CEREKARAMA dulu. HEHE

 Sidai pakaian korang di atas kipas meja. Jika korang ada kipas siling lagi BAGUS! Bubuh hanger dan gantung banyak-banyak kat kipas siling. Lepastu bukak kipas lelaju.

 Ambil tali rapia dan buat ampaian didalam rumah. Kemudian dapatkan lampu sportlight bervoltan tinggi beberapa buah dan nyalakan kesemua lampu-lampu itu menghala ke ampaian. Untuk teknik ni korang perlu simpat sedikit wang kerana korang terpaksa membayar bil yang agak luar biasa jumlahnya pada akhir bulan.

 Adalah tidak berapa manis jika stoking, seluat "sotong" atau pakaian dalam disidai ditingkap walaupun sewaktu emergency seperti hujan. Yela, kang ada pulak memember serumah kita yang bengang. Tambahan pula tingkap tu tempat dia usha awek sebelah atau belakang rumah. Jadi kumpulkan semuanya dan jemurkan di belakang peti sejuk.

 Bukak dapur gas korang dengan nyalaan biru, kemudian salai baju korang di atas nyalaan itu dengan sewenang-wenangnya.

 Akhir sekali, Ambik sterika, biarkan ianya panas gila dam gosok baju korang yang basah kuyup tu dengan senang hati sambil menyanyi lagu "Kalau aku kaya, Hari-hari Hari Raya ..." ala, lagu yang ngetop tula, huhuhu ...

**Kalau korang ikut tips-tips yang telah MI ajarkan diatas ni In Shaa Allah kering dengan INSTANTnya , kalau tak paling buruk pun hangus atau terbakar jerr

OK, THAT'S ALL FOR NOW. SEE YA!
TOLONG CLICK BANNER DIBAWAH ~
HELP ME CLICK THE BANNER BELOW, PLEASEE~ 
THANK YOU :)


#KomikLawak: LAPAR

CLICKCLICKCLICK




Nak tahu apa ending dia ?? OK, tapi sebelum tu, tolong MI click >HERE< , >HERE< and >HERE<
Tunggu sampai habis LOAD.

Click READ MORE to Continue :)

Friday, 24 January 2014

7 Perkara Tentang Kawan Sejati Yang Anda Perlu Tahu

Hai hai haiiii :D 
Bagaimana korang perlu tahu tentang kawan sejati? Adakah hanya ketika anda dalam kesusahan atau ketika korang perlu seseorang untuk dengar masalah korang ? Hanya untuk itukah nilai kawan sejati bagi korang? Jom kita lihat 7 PErkara Kawan Sejati Yang Perlu Korang Tahu ...

KAUNTER ADUAN
Dia boleh menjadi tempat anda mencurahkan segala-galanya. Ketika korang meluahkan isi hati di tengah malam pun dia tidak akan merungut walaupun dia terpaksa menahan telinga mendengar anda membebel marahkan boyfriend atau girlfriend korang. Dia tetap setia mendengar walaupun dengan mata yang separuh pejam.

BURUNG HANTU
Tetap segar dan cergas untuk berbual dengan korang walaupun gagang telefon dah terasa panas di telinga. Jam telah menunjukkan pukul satu pagi tapi dia masih mempunya cerita untuk dikongsikan bersama anda.

PETI KESELAMATAN
Mulutnya seakan-akan dikunci rapat walaupun telah seribu satu macam rahsia telah korang curahkan kepadanya. Anda boleh percaya 101% yang rahsia korang selamat dengannya. Biarlah macam mana anda bergaduh dengan dia pun, rahsia korang tetap selamat.

TUKANG KEPOH
Bukan kepoh macam mana pon! Tapi setiap kali hari jadi korang mesti dia orang pertama yang akan merancang sambutan, mengingatkan kawan-kawan yang lain dan yang paling akan menjadi orang pertama yang mengucapkan HAPPY BIRTHDAY kepada korang.

INFORMASI TERKINI
Wahh ! Ini adalah salah satu sebab kenapa korang suka mempunyai kawan sejati sebab korang boleh lepak di kopi sambil berborak dan bergossip cerita-cerita terkini tentang artis, sekolah/kolej, jiran baru pindah sebelah rumah. Malah sentiasa terasa diri korang up to date dengan ade je informasi terkini yang disampaikan oleh kawan sejati korang.

PENGKRITIK HEBAT!
Dia memang layak jadi juri! Dia selambe je kritik cara korang berfesyen kalau orang lain tentu dah teragak-agak nak mengkritik korang. Dan yang peliknya teguran dia langsung tak menyebabkan darah korang naik 180 CELCIUS.

JADI DIRI SENDIRI
Korang boleh menjadi diri sendiri tanpa perlu berpura-pura menjadi orang lain. Walau siapapun korang, walaupun tengah pokai tapi dia tetap menganggap koranglah kawan terbaik yang pernah dia jumpa.

Yes! Inilah buktinya dia memang kawan yang sejati.

BFF atau dikenali sebagai Best Friend Forever, Semua orang mesti ade BFF kan? tak kira lah sorang ke 10 orang ke 100 orang ke kalau diorang rapat dengan korang mesti korang akan gelarkan diorang BFF...
Sekarang ni MI anggap korang BFF MI boleh tak tolong satu benda jee, SIMPLE .. Just Tolong klik >SINI< >SINI< dan >SINI<
Ok! Thank U KAWAN 


Okayy, MI pun ada BFF taww!
Meh Mr. Insouciant nak tunjukkan kat korang BFF a.k.a KAWAN BAIK SAMPAI MATI Mr Insouciant:


                                                



Inilah 3 KAWAN SEHIDUP SEMATI Mr Insouciant :)
Korang boleh FOLLOW diorang dekat INSTAGRAM

USERNAME:
  1. Arif_sobri
  2. Cho_sama
  3. Lookie96

Ok that's All For This Entry :D 

TOLONG KLIK BANNER DIBAWAH ~
HELP ME CLICK THE BANNER BELOW, PLEASEE~ 
THANK YOU :)